01 de març 2023

BUNYOLS DE VENT


Aquests són els bunyols , que tenim per costum fer a casa, per la Quaresma. 




INGREDIENTS 

Poso la recepta dels bunyols que faig sempre ,  

250grs de farina

150ml d'aigua

Un polsim de sal

4 ous,

55ml d'oli de oliva,

 ratlladura de una llimona,

 i el sucre per arrebossar els bunyols. 

ELABORACIÓ

En un pot posem l'aigua, l'oli i la sal i fem que arrenqui el bull.  Retirem del foc i  de seguida posem  la farina amb la ratlladura de llimona.  Remenem i afegim els ous d' un a un i els integrem bé. Deixem reposar una estona i amb l'ajut de d'una cullera anem agafan porcions i els fregim. Un cop fregits, els arrebossem amb sucre i els anem colocan en una safata. Quan son freds, ja els podem menjar.


BUNYOLS DE VENT

            Una meravella dolça,

            boletes amb el gust ple,

            farcides com les capsetes

            o buides, no els cal res més.

            Queda l’aire que les omple,

            fent mossecs fins i lleugers,

            formant aromes que es mengen,

            la màgia dels pastissers. 

            Entren bé a qualsevol hora,

            de nit o a l’hora del té.

            Si els veus et fan dentetes,

            dius -n’agafo un només.

            Quan n’hi ha a casa, l’olor et tomba,

            no els pots deixar per després,

            doncs tot el sucre que tenen

            fa addictes llaminers.

                                    Emma Muriel









                       









                                 









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada