12 de març 2023

PASTÍS DE "SANTIAGO"

         El típic pastís de Santiago, o el que és el mateix, un pastís d'ametlles. El millor d'aquest pastís és que el podem fer un dilluns i el dissabte estarà igual de bo. No es passa, no s'asseca. Clar que no dona temps a comprovar-ho. A mi, que no sóc rebostera, em resulta facilisim, sobretot perquè és fàcil recordar-se dels ingredients: jo li dic el pastís del 5x5.

Ingredients:

4/6 personas

5x5=25=250 gr  Farina d'ametlla molta
5x5=25=250 gr  Sucre (jo poso 125 blanca 125 de canya)
5 ous (mitjans), si són molt grans posar 4
Sucre glass


Elaboració:

         Batre els ous fins a blanquejar, molt,molt,molt batuts. Afegir l'ametlla i el sucre. Barrejar. Posar en un motlle: jo utilitzo un desmuntable i en el fons li poso paper de forn, per a desemmotllar mes fàcil. Untar el motlle amb mantega o una mica d'oli.

         Precalfar el forn. Introduir el pastís a 160/180 (dependrà de la grandària i/o potència del forn). S'ha de fer no gaire ràpid. 20/30 minuts. Vigilant no vagi molt ràpida la cocció i se'ns dauri massa. Comprovar amb una vareta/escuradents, quan surti sec, JA LA TENIM. Deixar refredar i cobrir amb sucre glass.









Won-Pyung Sonn (2020).
ALMENDRA
Planeta. ISBN- 8499987915





Almendra,es una historia sobre crecer, descubrirse a uno mismo y aceptar que la ayuda no siempre viene por donde la esperamos. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada