El típic pastís de Santiago, o el que és el mateix, un
pastís d'ametlles. El millor d'aquest pastís és que el podem fer un dilluns i
el dissabte estarà igual de bo. No es passa, no s'asseca. Clar que no dona
temps a comprovar-ho. A mi, que no sóc rebostera, em resulta facilisim, sobretot perquè és fàcil recordar-se dels ingredients: jo li dic
el pastís del 5x5.
Ingredients:
4/6 personas
5x5=25=250 gr Farina d'ametlla molta
5x5=25=250 gr Sucre (jo poso 125 blanca 125 de canya)
5 ous (mitjans), si són molt grans posar 4
Sucre glass
Elaboració:
Batre els ous fins a blanquejar, molt,molt,molt batuts. Afegir l'ametlla i el sucre. Barrejar. Posar en un motlle: jo utilitzo un desmuntable i en el fons li poso paper de forn, per a desemmotllar mes fàcil. Untar el motlle amb mantega o una mica d'oli.
Precalfar el forn. Introduir el pastís a 160/180
(dependrà de la grandària i/o potència del forn). S'ha de fer no gaire ràpid.
20/30 minuts. Vigilant no vagi molt ràpida la cocció i se'ns dauri massa.
Comprovar amb una vareta/escuradents, quan surti sec, JA LA TENIM. Deixar
refredar i cobrir amb sucre glass.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada